Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Datormek

...ja, det kan väl också räknas som pyssel? Det här tjusiga grafikkortet skulle nämligen in i datorn:


...och jag känner mig nästintill stolt att jag fick in "henne" på rätt ställe och allt, utan att göra sönder någonting. Sedan fick jag ta hjälp av min alldeles egna support via telefon för att få sladdarna dit de skulle. Ganska lyxigt att ha en egen privat support, måste jag påstå. Det är bra att ha snälla vänner som är inbitna i datavärlden ;)
Just nu håller jag på att sticka raggsockar i Järbo Raggi till honom. Som betalning för en datorpryl som jag fått tidigare (extra hårddisk). Ett suveränt byte, om du frågar mig. Ett intresse möter ett annat. Sånt är fint.


Sedan är det ganska bra att skruva i datorn själv för man lär sig en hel del. Dessutom så finner jag det väldigt intressant att se hur saker och ting fungerar, så det blir en hel hög flugor i samma smäll...så att säga. Yay
.

.

Nytt på bokfronten!

Pysselböcker! ♥ 400 knitting stitches av Potter Craft fick jag i julklapp av min faster, Stora boken om Virkning av Margaret Hubert köpte jag förra månaden och Bonniers stora bok om Stickning kom hem till mig i förrgår.


Sistnämnda är i sannerligen en Stickbibel! Otroligt genomgående och innehåller bl.a stickningens historia, info om garn och redskap, uppläggning, grundläggande stickteknik, hur man rättar till fel, formgivning, broderier mm. Den har fina tydliga bilder, samt stor och tung också, precis som det bör vara :)

Väggdrömmar och Purrpurrgrisen

Jag har fått tillökning till min kommande inspirationsvägg! "Purrpurrgrisen" dök äntligen upp i brevlådan förra veckan, inramad och färdig. Plus en liten lapp med några rader och en liten gullig teckning på baksidan som också ska ramas in minsann (ja, jag är väldigt svag för klotter).


Purrpurrgrisens "pappa" är Pär Boström, en sagofarbror från norr. Tror definitivt inte att det är sista gången jag köper något av hans verk; är sedan tidigare ägare till två vykort som han illustrerat och även de ska ramas in för att sedan komma upp på den där väggen.


Pär är tyvärr dålig mindre flitig på att uppdatera sin blogg regelbundet, men vill man se mer av hans charmiga farbröder med fantastiska huvuddjur och andra fantasidjur som hör till en värld bortom våran, så är det Dayviews (bilddagboken) som gäller. Men Pär är inte bara sagodjurskonstnär, utan även en väldigt fängslande musiker/kompositörmagiker. Människan tycks ha skapandets förmåga ända ut i fingertopparna och nyckeln till andra världar hängande runt halsen.

Daniel - Prettiest World

Moderskapet ringde precis och var helt till sig. Hon hade sett en bilreklam ett par gånger på tv (jag blev förbryllad och förstod inte alls vad hon pratade om till en början. Vaddå BILAR? Vi har väl aldrig pratat om bilar?) och tyckte sig vara bergsäker på att hon kände igen vem som sjöng. Jag googlade lite och javisst! Kusinen Daniel har erövrat ytterligare en liten bit av vår värld:


Tjoho!

Och det här lär vara första och sista gången jag bloggar om bilar :P

Baby converse x2 - forts

Två par baby converse samtidigt, vad betyder det? Tvillingar! Moderskapets närmsta vän skulle bli farmor och hon frågade om jag kunde virka två par baby converse (redan i höstas faktiskt). Jag började med dem i slutet av förrförra veckan (i sista stund som vanligt) och blev klar i Fredags. Fick veta strax efter att tvillingarna hade anlänt på BB...samma dag! Vilken tajmning. Lillräven fyllde dessutom 6 år, så det blev ett populärt datum.


Och eftersom skorna skulle bli en gåva, så kunde jag liksom inte låta bli att göra en låda till dem. Jajjamensan, byggde minsann ihop en låda från grunden, slog in underdel och överdel var för sig, letade fram rosa prasselpapper och knöt en rosett av spets som limmades fast på lådans överdel. Det blev en hel del jobb (limmet tog dessutom slut) och det var mycket mer tidskrävande än vad jag trodde. Men är nog nöjd med resultatet. Klart skorna ska ha en alldeles egen matchande låda! Vem vet, kanske kan de förvaras i den sedan? Lite som en minnesask.


...och det var lite svårt att skiljas från lådan faktiskt. Den var ju BLÅ.

Baby converse x2

Det här är vad jag har pysslat med ungefär en vecka tillbaka (blev klar i förrgår):


Den svenska översättningen av detta mönstret finns hos Pysselkiisen och originalet på engelska hittar ni Här.