Sidor

"Pyssel - för fantasi utan gränser"


Garn, vinst och ett sålt mönster

.
Håller på att sticka ett par halvvantar, men har ingen bild på dem så tänkte visa upp ett nytt garn istället: Silver Soft. Jag gillar färgkombinationen väldigt mycket, men hade faktiskt föredragit det hela utan den lilla silvertråden som löper genom hela nystanet. Glitter och plåtter är inte riktigt min grej. Men färgerna...nomnom, jag kunde inte stå emot.

Fick reda på för ett litet tag sedan att jag hade vunnit 2:a pris i en tävling som Mönsterarkivet anordnat. Produkter för 250kr hos Garntjänst. Kära nån, jag som alltid har haft otur i tävlingar och spel. Kanske har lyckan vänt på den fronten? Vem vet, kanske borde man slå på stort och köpa en trisslott? :P Glad blev jag iaf och just den dagen behövdes det sannerligen lite uppmuntran, så det kändes verkligen som tur i oturen. Sååå nu sitter jag här med ett avi i handen som kom idag, vilket betyder mer garn imorgon :)

Sedan har jag sålt mitt första mönster! Blev kontaktat via mail för någon månad sedan av en kvinna som skulle till ett dop och undrade om hon fick köpa mönstret till mina små Ladybugs, som hon tänkte virka och ge bort som dopgåva. Och sånt säger man ju inte nej tack till! Så jag renskrev mönstret och sammanställde det till en pdf-fil som hon sedan fick lägga vantarna på. Vilket betyder att mönstret nu är till salu, om nu någon annan rimligtvis skulle vara intresserad framöver.

100 blommor att sticka & virka

Tydligen spelar det ingen roll att bokhyllorna är fulla och att det råder allmän platsbrist, böcker tycks hitta hem till mig ändå...och jag har då sannerligen inget emot det. Senaste tillskottet blev 100 blommor att sticka & virka av Lesley Stanfield, Allrakäraste Syster av Astrid Lindgren (köptes mest för Hans Arnolds fina illustrationer) och så Konsten att vara Kreativ av Julia Cameron.

Har haft ögonen ganska länge på 100 blommor att sticka & virka och måste säga att den gör en verkligen inte besviken! Den startar med beskrivningar i början över allt man behöver kunna, sedan massa bilder på alla virkade/stickade blommor, för att gå vidare till själva mönsterna där det finns beskrivning både i skrift och diagram. Sist så kommer några sidor där det finns tips på olika projekt som man kan använda blommorna till.

Underbar bok. Har inte hunnit skapa något från den än, men det blev en storfavorit på stört. Rekommenderas varmt...om så bara för de inspirerande och fina bilderna :)


PS: Förresten, ska jag fortsätta med att visa lite av innehållet ur en stick/virkbok när jag införskaffar en ny? Är det till någon hjälp för någon, eller tar det bara upp onödig plats?

Stickad provfläta och paj

Cable-stitch pins heter tydligen Flätstickor på svenska (tack för responsen på förra inlägget!). Det var ju ett ganska så...logiskt namn. Varför drog inte jag den slutsatsen?<>.< >

Nåja, jag har stickat en fläta iaf. En liten provfläta i garnet Red Heart Miami med stickor 2½. Och det var så mycket lättare än vad jag hade föreställt mig! (Tänka sig vad man bygger upp höga hinder över ingenting). Provlappen ville dock rulla ihop sig så jag fick spänna upp den provisoriskt på ett nystan <-----> så jag kunde fånga den på bild.

Nu ska jag bara komma på ett "riktigt" projekt där flätor är involverade. Några tips från er trevliga pysselmänniskor där ute måhända? :)

Sedan har det inte bara varit garnpyssel...har t.ex gjort en paj. En matpaj för en gång skull. Och den blev verkligen god! Kunde knappt hålla fingrarna borta (eller ja, gaffeln) fast jag var mätt efter en tredjedel. Mums.